Vitaliseringspsykologi

Vitalisere betyder at give liv til, levendegøre, gøre livskraftig. Vitaliseringspsykologiske samtaler handler i overensstemmelse med det om, at understøtte og vitalisere de grundlæggende psykologiske behov, som alle mennesker har. Behovene har indflydelse på foretagsomhed, engagement, trivsel og helbred.

I vitaliseringspsykologiske samtaler arbejder jeg bl.a. med Vitaliseringskompasset®, som er et samtaleredskab, der giver indsigt i, hvordan du har det med: at være dig selv, at mestre dine opgaver, at høre til og finde mening i din tilværelse. Vitaliseringskompasset tager afsæt i Vitaliseringsmodellen.

I samtalerne tager vi udgangspunkt i din aktuelle situation, og hvordan du oplever dit liv for tiden samt hvilke ønsker, du måtte have i forhold til eventuelt at ændre på tingene. I vitaliseringspsykologiske samtaler anvender jeg også andre redskaber fra Vitaliseringspsykologien, hvis jeg vurderer, at det er relevant.

Jeg arbejder med vitaliseringspsykologiske samtaler i 1:1 samtaler. Derudover afholder jeg workshops og oplæg samt tilbyder supervision vedrørende vitaliserende samtaler m.v. Kontakt mig gerne for en uforpligtende forespørgsel.

I samarbejde med Professor Jan Tønnesvang på Psykologisk Institut ved Aarhus Universitet har jeg udgivet følgende praksisanvisende bøger til vitaliserende samtaler: